ARRIBA LA II TROBADA DE NODES IBÈRICS DE FAIRCOOP!!

Es celebrarà entre el 8 i el 12 de Novembre a la província de Tarragona amb l'objectiu de teixir vincles, crear i consolidar projectes conjunts i avançar en el coneixement de les eines comunes. Debatre, reflexionar, aprendre, cocrear, conéixer-se, i també divertir-se, seran els verbs més conjugats durant aqueixos dies en un entorn natural i humà magnífics.

En FairCoop sabem que els projectes per la transformació social d’àmbit local sense connexió amb projectes similars d'altres zones són només gotes d'aigua que poden resistir un temps dins de la seua bambolla i fins i tot per un moment expandir-se tenyint d'humanitat determinades però limitades zones de l'oceà capitalista, però que abans o després acabaran dissoltes en la seua immensitat. La cooperació és una arma imprescindible per a teixir alternatives a un capitalisme del qual els múltiples centres de poder es troben ben interconnectats i quan és necessari actuen coordinats perquè en essència comparteixen objectius.

És per això que creiem que els diferents Nodes Locals que composen el nostre ecosistema han de trobar-se, coordinar-se i cooperar per a escalar la seua potència a un nivell superior mitjançant la reproducció fractal de les seues estructures, sense oblidar mai que la seua primera raó de ser és fomentar el sorgiment i la consolidació d'iniciatives locals que donen forma en la pràctica a una economia més justa. I per aquest motiu, de nou, ens ajuntarem i compartirem.

LA TROBADA

Entre el 8 i el 12 de Novembre, encara que els dies forts seran el dissabte 10 i el matí del diumenge 11, se celebrarà en el càmping Ecocamp Vinyols (Vinyols i els Arcs, Baix Camp, Tarragona) la II Trobada de Nodes Ibèrics. Després d'una primera edició que va reunir el mes de juny passat a més de 30 activistes en Valdelinares (Terol), el nucli urbà més alt de la península -simbolitzant l'altura dels nostres propòsits-, a més del gust per haver gaudit d'un magnífic ambient i també haver avançat en el nostre procés, va quedar la sensació generalitzada que era necessari aprofundir en la nostra cooperació i tractar de consolidar els projectes comuns que allí van sorgir, amb les Rutes Ibèriques com a bandera.

Les activitats previstes en la Trobada són moltes i variades. Tractarem temes interns de FairCoop, com el nostre model organitzatiu i diversos aspectes econòmics i eines del nostre ecosistema. Per descomptat ens assemblejarem. Farem visites a projectes productius afins de la zona, i uns altres vindran a mostrar-nos els seus productes i coneixements. Rebrem la visita de membres de projectes amb els quals pretenem establir acords de col·laboració, com Som Mobilitat. Tindrem un espai de mercadet on intercanviar productes o comprar-los en FairCoin. I, clar, hi haurà temps també per a l'esplai, amb actuacions musicals i circenses, zona de jocs per a totes les edats… i de segur que més coses que sorgiran espontàniament!!

EL LLOC I EL CONTEXT

Un atractiu addicional de la Trobada és el lloc on es desenvoluparà, perquè l’EcoCamp Vinyols és un espai amb una filosofia d'enorme respecte per la naturalesa en el qual comptarem amb diverses opcions d'allotjament (bungalows de fusta, tendes de campanya premuntades, parcel·les per a instal·lar la teua pròpia tenda o la teua autocaravana), i -el millor- totes amb la possibilitat de ser pagades en FairCoin!! També en el restaurant del càmping podrem abonar en FairCoin el menjar elaborat amb matèries primeres principalment aportades per productors faircoopers o uns altres de la zona, però sempre de producció ecològica, de temporada i de proximitat. Tot un luxe!!

No de bades la localitat de Vinyols i els Arcs es troba en l'àrea d'influència de la Xarxa ECO de Tarragona, una de les ecoxarxes més longeves, i probablement la més potent, de la geografia ibèrica, ja per sí mateixa una potència mundial en l'ús de monedes socials i projectes cooperatius per a la construcció de models alternatius de producció i consum. Aquest fantàstic palmarés es deu al treball durant ja tota una dècada d'un bon grup d'activistes entre els quals destaquen Roger i Jordi, membres també del subnode tarraconí de FairCoop, que alberga la Trobada.

APUNTA'T I PARTICIPA!!

Bé, si després de tot el que t'hem explicat vos han entrat unes ganes irresistibles de ser partíceps d'aquest fantàstic projecte, o simplement conéixer-lo de prop, no vos espanteu, és totalment normal! Així que, encara que no formeu part de cap node ibèric de FairCoop, feu-li un ullada al pad d'informació i organització de la Trobada (en castellà i en constant actualització), on trobareu entre molta més informació l'enllaç al full de càlcul per a inscriure's. Podeu consultar si queden places o qualsevol altre dubte en el grup de Telegram de Nodes Locals Ibèrics. La participació en totes les activitats és totalment gratuïta, i l'allotjament i el menjar molt assequibles.

Això és justament el que han fet alguns/-es membres de Nodes Locals italians, que participaran en la nostra trobada poc abans de fer-ho en la també segona edició del seu, a celebrar de forma itinerant per diversos espais de la ciutat de Nàpols del 30 de novembre al 2 de desembre amb els objectius del coneixement mutu, pensar col·lectivament sobre estratègies per a satisfer la necessitat de liquiditat de forma descentralitzada i sobre noves accions per a difondre Faircoop a nivell nacional, i enfortir l'economia circular en els seus territoris.

Vine tú també i que no t'ho conten!! Serà una cosa memorable i no podràs dir que no et vas assabentar!!